[wpseo_breadcrumb]

EASY TCA® PEEL

Voor een zichtbare huidverbetering

  • Losse behandeling eenmalig van € 175 voor € 139.
  • Kuur van 4 behandelingen van €700 voor €599
  •  Een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft.
    Boek nu

WAAR STAAT DE EASY TCA® PEEL VOOR

Easy TCA® Peel staat voor TriChloorAzijnzuur: een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen dikke huid met grove poriën maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen.

Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA® Peel niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt), maar wordt bereid met een zogenaamde base solution (waar onder andere vitaminen, antioxidanten e.d. in zitten). Dit zorgt ervoor dat de vloeistof langzaam de huid binnendringt, waarna een opzettelijke en gecontroleerde ontstekingsreactie ontstaat. Dit proces maakt dat de bovenlaag van de huid wordt afgestoten en nieuwe, verse huid zichtbaar wordt.

WAT DOET EEN PEELING EIGENLIJK?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur)) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid.

We maken een onderscheid tussen oppervlakkige, medium .elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren/mandelische zuren en maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen. Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en je gaat er mooi van stralen.

Medium peelings

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.
Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

WAT KAN EEN TCA-PEELING VOOR MIJ DOEN?

Huidveroudering begint met het trager worden van de celdeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in je huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer (en zichtbaarder!) blijft zitten.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer  gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt.
Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA® peelings worden bereikt.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat je huid gereinigd is wordt de Easy TCA®-peeling in een aantal lagen op je huid aangebracht, totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit zet een ontstekingsproces in beweging dat je huid rood en branderig maakt. Dat klinkt vervelend maar valt in de praktijk erg mee.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt je huid weer rustig en pijnvrij. Deze crème laat je de rest van de dag zitten;  je wast je gezicht die dag niet meer. De volgende ochtend mag je rustig beginnen je gezicht te reinigen met Renlive Producten 

De eerste dagen na de peeling

Dag 1: De dag na de peeling voelt je huid droog en strak aan maar is er weinig zichtbaar.
Dag 2: Je huid voelt strak en droog. Er kunnen donkere vlekken zichtbaar zijn op plekken waar je eerst pigment had zitten.
Dag 3: De vervelling begint: eerst rondom je mond en vandaaruit verder. Eventuele vlekken “vallen” ook van je huid af.
Het vervellen duurt doorgaans 2-3 dagen. Daarna zijn er meestal nog wat resterende velletjes in de haargrens en rondom je neus te zien. Je nieuw huid is zichtbaar verbeterd, ziet er egaler uit en straalt!

Behandelplan

Welke peeling voor jou het beste is, is afhankelijk van je doelstelling en van je huidtype. Je behandelaar kan dit vaststellen en je hierin adviseren, en een bij jou passend behandelplan opstellen. Hierin zijn onze cosmeceutical producten van Renlive een must om de gepeelde huid thuis mee door te behandelen

BOEK NU DE TCA-PEELING ONLINE!

Adres: Hoogland, Berkenlaan 42

Adres: Barneveld, Kapteijnstraat 26

Adres: Amersfoort, Everard Meysterweg 56A

Staat het antwoord op jou vraag er niet tussen?

Schrijf ons of vraag een terugbel verzoek aan. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Bekijk onze andere huidverbeter behandelingen