Je huid verliest elke dag duizenden huidcellen. Dat is een natuurlijk proces, de huid vernieuwd zich gemiddeld om de 25 tot 28 dagen. Wanneer de dode huidcellen zich te zeer opstapelen op de huid, geeft dit de huid een dof en schilferig uiterlijk. Een deel van de huidproblemen wordt veroorzaakt door een verhoornde huid. Door te scrubben worden de oude huidcellen verwijderd, waardoor je huid weer glad en glanzend word. Scrubben zorgt ervoor dat niet alleen het vuil en dode huidcellen verwijdert worden, maar ook de doorbloeding en vernieuwing van de huid wordt hierdoor gestimuleerd.

Het is van belang dat je de huid niet scrubt wanneer deze open wondjes heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er op een zachtaardige manier gescrubd wordt. Dit betekent dat je niet al te veel druk uitoefent met je vingertoppen waardoor de korrels met zachte ronddraaiende bewegingen over het gezicht gewreven worden.

Om te bepalen welke scrub bij jou past, is het belangrijk dat je weer wat voor huidtype je hebt. Je kunt je het beste laten adviseren door een Renlive huidspecialist. De specialist kan je precies vertellen wat goed en wat niet goed is voor je huid. Zo werken jullie samen aan een stralende en gezonde huid.

Producttip: Renlive Epi Peel met de zachte fossielzeewierkorrels die de hydratatie van de huid op peil houden en dode huidcellen verwijderen en de vitamine E om de huid te herstellen!