Ik ben inmiddels alweer twee weken verder en het valt me op dat het me nog steeds super goed bevalt. Ik heb een aantal keer in een situatie gezeten waarbij ik niet volledig kon bepalen wat ik wilde eten:

In de week na mijn vorige blog heb ik ’s avonds een event van mijn werk: een kick-off meeting van mijn werk waar zo’n duizend mensen bij elkaar zijn omdat we het nieuwe jaar inluiden. Bij de aanmelding heb ik mijn voorkeur voor het eten doorgegeven: voorgerecht vlees en hoofdgerecht vis. Op dat moment gokte dat ik een carpaccio vooraf zou krijgen, een stukje vis met wat groente als hoofdgerecht en ik had bedacht dat ik de aardappeltjes of frietjes die daarbij op de tafels worden geserveerd dan kan laten staan. Dat pakte anders uit: ik rij naar de locatie en ik eet onderweg nog snel mijn verlate middagtussendoortje om de eerste trek op te vangen. Ook heb ik een PowerSlim yoghurtje in mijn auto staan voor wanneer ik ‘s avonds weer in de auto zit, zodat ik het dessert kan laten staan. Het duurt lang voordat we de gerechten uitgeserveerd krijgen en ik besluit om toch maar een stukje brood te eten, omdat ik toch wat flauw werd. Het voorgerecht blijkt een soort van risotto met kippendij en wat groentes erdoor. Ik denk: oké, deze koolhydraten neem ik dan maar voor lief en bij het hoofdgerecht laat ik de frietjes zeker weten staan. Dan komt het hoofdgerecht: een soort van curry met vis. Erg lekker, maar helaas zit hier de rijst al doorheen. Nog meer koolhydraten! Op de erugweg eet ik de yoghurt en ben ik blij dat ik weer terug naar mijn routine kan.

De dagen erna heb ik weer alles onder controle. Zoals ik de vorige keer vertelde, heb ik alle producten die ik niet mag eten in deze fase (1A) uit mijn huis verwijderd en maak ik op zaterdag mijn eetschema. Ook haal ik dan de boodschappen die ik nodig heb naast de PowerSlim producten. Ik eet netjes 6x per dag en eet dus meer op een dag dan ik gewend was. Ik merk dat mijn lichaam dit ritme wel prettig vindt: voorheen knorde mijn maag nooit, maar nu merk ik regelmatig dat ik toe ben aan een tussendoortje. Het tussendoortje ’s avonds na het avondeten vind ik nog wel wennen, want ik at alleen af en toe in het weekend nog weer na het avondeten.

Deze weken heb ik in de weekenden eetmomenten waarbij ik niet exact volgens PowerSlim kan eten. Deze twee weken gebeurt dat ook een paar keer en ik probeer er telkens het beste van te maken:

– Ik ga buiten de deur lunchen met een vriendin en om ervoor te zorgen dat ik een goede salade kan eten, doe ik van tevoren alvast wat research. We belanden in een grand café waar ze diverse salades op de lunchkaart hebben staan en ik besluit te kiezen voor een salade met biefstukpuntjes en gamba’s. Enorm lekker, vult goed en ik ben erg tevreden over mijn keuze.

– Op zondag heb ik en verjaardagsfeestje van mijn broer. Vlak voordat ik arriveer eet ik alvast een tussendoortje en eenmaal binnen snack ik alleen wat komkommer. We eten bij hem thuis en hij heeft een pasta met spinazie, zalm, roomsaus gemaakt. Gelukkig vindt hij het geen probleem om rekening te houden met mijn eetpatroon en hij zorgt ervoor dat hij een portie zonder pasta voor mij maakt. Doordat spinazie zo enorm slinkt, heb ik wel het gevoel dat ik wat te weinig groente eet en niet voldoende vol zit. ’s Avonds thuis maak ik nog een appel karamel pannenkoek van PowerSlim, zodat ik niet met een knorrende maag ga slapen.

– Het weekend erop is mijn broertje jarig. Ik merk dat ik in de weekenden probeer om sociale activiteiten zo te plannen dat er geen eetmoment in zit, maar bij verjaardagen van mijn familie gaat dat toch wat lastig. Ik slaap een nacht bij mijn ouders dus ik heb voor alle eetmomenten mijn eigen producten meegenomen. De volgende dag, tijdens de verjaardag, gaan we gezellig bowlen: ik krijg in ieder geval wat lichaamsbeweging én de bitterballen laat ik aan me voorbij gaan. Win-win! Daarna gaan we uit eten en ik besluit om alleen een hoofdgerecht te nemen: biefstuk met seizoen groenten. De groenten die erbij zitten, vallen tegen en ik eet dit keer wel een paar frietjes. Ik zit nog niet echt vol en ben blij dat ik nog een reep in mijn tas heb zitten, want ik heb nog een rit naar mijn eigen huis voor de boeg. Ondanks dat ik in twee weken tijd toch 4x niet volgens PowerSlim heb kunnen eten, merk ik dat ik daar geen moeite mee heb. Het lukt me goed om te genieten bij eetmomenten waarbij ik niet alle controle heb en het valt me op dat ik dan ook niet krampachtig met PowerSlim in mijn hoofd zit.

Misschien komt dat wel doordat ik op de andere momenten strict het eetschema volg. Ik maak nog steeds gebruik van het receptenboek van PowerSlim dat bij het startpakket zat; wel heb ik een aantal favoriete gerechten en, zoals in de meeste kookboeken, staan er ook een aantal gerechten in die me niet zo aanspreken om te maken. Eigenlijk lust ik alles wel, maar ik vind het prettig om gemakkelijk en snel wat op tafel te zetten als ik in mijn eentje eet. De ene keer eet ik bij het avondeten een PowerSlim product en de andere keer niet dus ik vind het ook erg fijn dat er recepten zonder PowerSlim product in het boek staan. Iets wat ik erg lekker vind is tomatensoep met soepballetjes. Dat laatste is niet toegestaan in deze fase dus als PowerSlim-proof variant maak ik de tomatensoep uit het receptenboek, bak ik een tartaartje en die doe ik aan het einde in stukjes door de soep. Lekker, gemakkelijk en net zo lekker als verse soepballetjes! De ingrediënten van het recept van de soep deel ik door twee, zodat ik directtwee porties soep heb en ik later in de week alleen nog weer een tartaartje hoef te bakken en de soep hoef op te warmen. Ideaal!